Keylogger Nedir ? Özellikleri ve Kullanımı

KEYLOGGER NEDİR ?

Kullanıcının klavyeden girdiği tüm işlemleri takip edip hafızaya alan takip casus yazılımıdır.Piyasaya yeni sürülen keylogger oluşturma programları ise artık screenshot dahi alabilmekte ve hatta webcam'a kadar girebilmekteler.Keylogger ile alınan bilgileri direk yönlendirdiğiniz adrese (Gmail) yada programı ile takip edebilirsiniz.

Keylogger doğrudan sisteme yüklenebileceği gibi sosyal mühendislik ile uygulama,resim,müzik içerisine eklenen kodlar ile de takip sağlanabilir.İnsanlar uygulamdan şüphelenme ihtimalleri vardır ancak müzik,resim içinde gelen keyloggerları farketmek biraz daha zordur.Özellikle crackli oyun veya programlar ile de kötü niyetli hackerlar tarafından sistemimize yüklenebilir.

Bildiğiniz gibi crack dosyalarını anti-virüs programları virüs olarak algılar
ve crack içinde olan virüs belki crack 'in deilde keyloggerdan gelen virüstür ancak kullanıcılar bunda ne gibi bir zarar olur düşüncesiyle önemsemezler.Bu şekilde bilgileriniz ele geçirilebilir.Bunlarada dikkat etmek gerekir.Bunun dışında kısaltılmış linkler içinde de sisteminize yüklenmeye çalışan Keyloggerler arka planda çalıştıkları için kurbanların anlaması ancak anti-virüs programları yardımı ile olur.

Ancak yeni nesil progamlar keşfedilmediği için anti-virüs programları bunları algılayamaz ve uzun süre bilgisayarınızda kalabilirler .Farkedildiği an silmenin tek yolu eğer dosyasını biliyorsak dosyayı silmek veya format atmak ve sonrasında etkili bir anti virüs programı kullanmanız önerilir.

KEYLOGGER ÇEŞİTLERİ NELERDİR ?

İki kısma ayrılırlar


1-YAZILIM TABANLI KEYLOGGER


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi resim vb. dosyalar içine kodlar ile yazılarak sisteminize girip tuş takibi yapan keylogger çeşididir.
-Anlık bilgi gönderebilirler.
-İzlenmesi ve farkedilmesi zor olabilir.(Donanıma göre )

2-DONANIM TABANLI KEYLOGGER

Bilgisayarınıza takılan bir donanım sayesinde aktif hale gelen keyloggerlara denir.Örnek olarak usb içine konulan keylogger olabilir ,takıldığında aktif olur ve çıkartılana kadar bilgileri depolar
-Anlık bilgi göndermezler.Bilgisayarınızdan çıkartılana kadar bilgiyi depolar

Evet tanım kısmını geçtiğimize göre sıra keylogger kullanımı ve herhangi bir keylogger uygulamasının tanıtımına geldi .Burda kullandığım keylogger programının adı Revalation Keylogger .Bu program ile keylogger dosyamızı oluşturup nasıl çalıştığını inceledik .Biraz amatörce bir video oldu (heralde bu 5. çekişim)ama umarım işinize yarar

~

SCREENSHOTLAR

~



-Uygulama içi bu şekilde arkadaşlar .Genel olarak anlaşılmayacak pek birşey yok zaten .

-Gmailimize gelen mesaj şekli 



-Mesaj içeriği 




*
KULLANIM VİDEOSU
*
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kali Linux'da Uygulama Kısayolu Oluşturma

DarkComet Rat Nedir ?​

Reflected Xss Tespit Ve Kapatılması